Sultan kebabı, tarihi Osmanlı mutfağından günümüze ulaşan ve her lokmada tarih ile lezzeti bir arada sunan bir yemektir. Tavuklu Sultan Kebabı ile iftar sofralarınıza adeta bir saray havası katabilirsiniz. İşte herkesin yapabileceği kolay ve pratik tarif!

Özel günlerde ve iftar sofralarında misafirlerinizi ağırlamak için lezzetli bir seçenek arıyorsanız, Tavuklu Sultan Kebabı tam size göre. Bu tarif, geleneksel lezzetlerimizi günümüzün pratik ihtiyaçlarına uygun şekilde sunuyor.

Tavuklu Sultan Kebabı, yufka, tavuk ve beşamel sosun muhteşem uyumu ile hazırlanan, sunumuyla göz kamaştıran bir tarif. Osmanlı saraylarının vazgeçilmez lezzetlerinden birini kendi mutfağınızda denemeye ne dersiniz?

TAVUKLU SULTAN KEBABI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Un, şeker, su: Üç malzemeyle tam kıvamında Un Helvası nasıl yapılır? Un, şeker, su: Üç malzemeyle tam kıvamında Un Helvası nasıl yapılır?

2 adet yufka
400g tavuk göğsü
400g tavuk pirzola
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası (Birazını ketçap kullanabilirsiniz)
1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
1 adet patlıcan
Pul biber
Kekik
Karabiber
Tuz

Beşamel sos için:

1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

Üzeri için:

Kaşar peyniri rendesi

TARİF

Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın.
Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin.
Tavukları kuş başı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin.
Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçabı ilave edin.
Kapağını kapatarak 4-5 dk. kadar pişmeye bırakın.
Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin.
Baharatları da ekleyerek 3-4 dk. daha pişirin.
Tavuklar da artık pişmiş olmalılar.
Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.
Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin.
Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin.
Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.
Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün.
190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin.
Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün.
Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz.

Tavuklu Sultan Kebabı, hem görsel hem de damak zevkine hitap eden bir lezzet şöleni sunuyor. Yufka içerisine hazırlanan tavuklu harç ve üzerine sürülen beşamel sos ile iftar sofralarınıza renk katın. Bu tarif, misafir sofralarınızın baş tacı olacak ve pastaneden alınmış kadar lezzetli olmasıyla herkesi şaşırtacak. Afiyet olsun!