Tatlı bir sürprizle sevdiklerinizi şımartmak istiyorsanız, cevizli kadayıf dolması tam size göre. Hem yapımı pratik hem de lezzetiyle damakları fetheden bu tarif, herkesin favorisi olmaya aday. Kadayıf dolması yapmanın sırlarını keşfedin.

Evde lezzetli bir tatlı hazırlamanın en pratik yollarından biri kadayıf dolması. Cevizli ve şerbetli bu eşsiz tat, iftar sofralarından özel davetlere kadar her anınıza tatlı bir dokunuş yapacak. İşte adım adım kadayıf dolması tarifi!

Şerbetli tatlılar arasında özel bir yere sahip olan kadayıf dolması, tadıyla damakları şenlendirirken, görüntüsüyle de sofralara estetik bir hava katıyor. Ceviz ve kadayıfın eşsiz buluşmasını keşfetmeye hazır mısınız? İşte kadayıf dolmasının tarifi!

Lezzet Şöleni: Kadayıf Dolması Tarifi

Malzemeler

Ana Malzemeler

150 gr kadayıf
1 su bardağı ceviz

Bulamak İçin

2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt (100 ml)
1 paket vanilya

Şerbeti İçin

1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su (300 ml)
Çeyrek limon suyu

Kızartmak İçin

Sıvı yağ

Kadayıf Dolması Yapılışı

Kadayıf dolması, tadıyla damakları şenlendiren, yapımıyla pratikliği ön plana çıkan bir tatlıdır. İşte adım adım kadayıf dolması tarifi:

Bu tarifi deneyenler sürekli yapmak istiyor! Herkesin yapabileceği Kolay Alman Pastası tarifi Bu tarifi deneyenler sürekli yapmak istiyor! Herkesin yapabileceği Kolay Alman Pastası tarifi

Uygun bir tencereye su ve şekeri alıp karıştırın.
Karışımı 10 dakika kaynatın.
Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın. Soğuması için bir kenara bırakın.

Sosun Hazırlanışı

Bir karıştırma kabına yumurta, süt ve vanilyayı alıp çırpın.
Kadayıftan bir parça alın, bir kenarına ceviz içi koyun ve kenarlarını toplayarak rulo şeklinde sarın.
Ardından yumurtalı sosa bulayın. Tüm kadayıfları bu şekilde hazırlayın.
Uygun bir tencereye sıvı yağı alıp kızdırın. Sosa buladığınız kadayıf dolmalarını kızartın.
Kızaran sıcak tatlıları soğuyan şerbete batırın. 2 dakika bekletin.

Servis Önerisi

Kadayıf dolmalarınızı Antep fıstığı ile süsleyin ve yanında Türk kahvesi ile servis edin. Afiyet olsun!
Kadayıf dolması tarifi ile iftar sofralarınızda ve özel günlerinizde fark yaratın. Bu eşsiz lezzet, tatlı severlerin favorisi olmaya aday.

Kadayıf dolması tarifi ile tatlı sofralarınıza şık ve lezzetli bir alternatif sunabilirsiniz. Bu pratik ve eşsiz tarif, hem göze hem damağa hitap eden tatlı seçenekleri arasında yer alıyor. Ceviz ve şerbetin harmonisiyle hazırlanan kadayıf dolması, özel günlerde ve günlük tatlı ihtiyacınızda vazgeçilmeziniz olacak. Deneyin ve bu benzersiz lezzeti sevdiklerinizle paylaşın. Afiyet olsun!